2019. október 8., kedd

Nyirokcsomó-duzzanat


A szervezetet számtalan nyirokér hálózza be, melyeket szabályos távolságban nyirokcsomók kapcsolna össze.Ezek fontos szerepet töltenek be a kórokozók elleni védekezésben. Egyfajta szűrőknek tekinthetjük őket, amelyek a nyirokban elkülönítik a szervezet saját anyagait az idegen anyagoktól, mielőtt azok bekerülnének a véráramba. Falósejtekként működnek, amelyek elpusztítják a baktériumokat és a vírusokat. Ha a szervezetnek nagyobb mennyiségű kórokozóval kell megküzdenie, a nyirokcsomók megnövelik aktivitásukat, és megnagyobbodnak. Ha a betegség után is több mint két hétig duzzadtak maradnak, orvosnak kell megvizsgálnia, hogy krónikus fertőzésről vagy daganatról van-e szó. A természetgyógyászat eszközei, többek között egyes homeopátiás szerek, erősítik az immunrendszert, és hatásukra a nyirokcsomók visszahúzódnak.

A CINK NÖVELI AZ ELLENÁLLÓ KÉPESSÉGET

A cink olyan nyomelem, amely növeli a szervezet ellenálló képességét, és lerövidíti a meghűlés idejét. A nyirokcsomók így gyorsabban visszahúzódnak. Ugyanakkor 15 mg-nál több cinket tartalmazó tablettát ne fogyasszunk egy hétnél tovább, mivel a cink kedvezőtlenül befolyásolhatja más fontos nyomelemek felszívódását. Sok cinket tartalmaznak a teljes kiőrlésű termékek és a hüvelyesek, péládul a bab és a borsó.


Amit tehetünk: A vitaminok és a nyomelemek, a levegőváltozás, a testedzés és a homeopátiás szerek segítik az immunrendszert a kórokozókkal folytatott küzdelemben. A neurálterápia (ingerterápia) módszereinek segítségével megtalálhatjuk az addig rejtőzködő krónikus betegségek fészkét.

Erősödés a levegőváltozástól

Tervezzük a következő szabadságunkat markánsabb klímájú helyre - magas hegyekbe vagy a tenger mellé. Az időjárás okozta ingerek, mint a szél vagy az intenzívebb Uv sugárzás, serkentik az immunrendszert. A klímaváltozás révén még a megnagyobbodott nyirokcsomók mérete is csökkenhet.

Neurálterápia

Amikor fennáll a gyanú, hogy a nyirokcsomók megnagyobbodását az ún. zavaró mezők okozzák, a neurálterápia a legjobb módszer arra, hogy ezeket felkutassuk, és helyes gyógymódot alkalmazzuk.
A "zavaró mező" kifejezés az orrüregben, a mandulák és a fog környékén, régi sebeknél, vagy különösen fájdalmas izomduzzanatokban lévő krónikus betegségfészkeket jelent. A neurálterápia ezeket a mezőket helyi érzéstelenítő szrekkel kezeli, vagy homeopátiás szereket alkalmaz. A magnagyobbodott nyirokcsomók ennek következtében összezsugorodnak.

Vitaminok és nyomelemek


A szilícium a kötőszövetek számára fontos nyomelem. Hiánya a vér- és nyirokerek meggyengüléséhez vezet. Szilíciumban gazdag az egres, az uborka, a cékla és a teljes kiőrlésű termékek. Az immunrendszert a vitaminok közül elsősorban a C-vitamin erősíti, amely támogatja az immunrendszert a kórokozókkal folytatott harcban. Az A-vitamin a nyálkahártya védelmében tölt be fontos szerepet, hogy a kórokozók ne tudjanak bekerülni a szervezetbe.

Egyre melegebb lábfürdő

Krónikus fertőzések esetén használjunk mindennap fokozatosan melegített vízű lábfürdőt. Egy lavórba tegyünk 1 csésze (kb. 2 dl) konyhasót, öntsünk rá meleg vizet, és tegyük bele a lábunkat. apránként töltsünk hozzá forró vizet, amíg a hőmérséklete el nem éri a kb. 40°C-ot. 10-15 perc elteltével fejezzük be, és töröljük meg a lábunkat. A forró lábfürdő javítja a teljes szervezet vérellátását (beleértve a nyálkahártyákat is), így erősíti az immunrendszert.

Homeopátiás szerek

Calcarea fluorica 9CH - elsősorban megnagyobbodott nyaki nyírokcsomó, krónikus mandula-gyulladás vagy hidegre való érzékenység esetén.
Baryta carbonica 9CH- nyíirokcsomó környéki elváltozások, manduladuzzanat vagy prosztat-megnagyobbodás esetén.
Arsenicum iodatum 9CH - tapintható nyirokcsomó-megnagyobbodás és -keményedés esetén.
Arsenicum album 9CH - szöveti és szervi gyulladás, valamint komoly betegségek esetén.
Szedjünk naponta 5 golyócskát a javulás beálltáig.

Nyirokérmasszázs

A speciális technikákat - lágy, ritmikus simogatást és nyomást - alkalmazó masszázs felélénkíti a nyírokereket, amelyekben kórosan pang a nyirok. Hatásukra megindul a keringés, és a megnagyobbodott nyirokcsomók összezsugorodnak.

Gyógynövények

Kezelés fagyönggyel

Ha a nyirokcsomók megnagyobbodását krónikus fáradtság és kimerültség kíséri, segíthet a fagyöngykivonatos kezelés. Ezt az erekbe vagy a bőr alá fecskendezik. A kezelést csak orvosi ellenőrzés mellett szabad végezni!

Ginzeng

Napi 3-4 alkalommal fogyasszunk 15-30 csepp szibériai ginzenggyökér-kivonatot - véd a fertőzésektől, és növeli az ellenálló képeséget.

Érdemes tudni

Igyunk kétnaponta egy csésze ginzengteát. Erősíti az immunrendszert az egészségre káros anyagokkal és fertőzésekkel szemben.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Masszázs

Masszázs

111

lap tetejére