2014. március 19., szerda

CAULOPHYLLUM - Homeopátia

-Homopátia-

Kék indiángyökér

Hatásos reumás ízületi gyulladás, ízületi fájdalom, menstruációs panaszok, fehérfolyás, méhsüllyedés, a szülési fájások hiánya, a méhnyak merevsége és szorongás esetén.

A caulophyllum hatása főként a méh, valamint a kéz és a láb kisízületeinek területén mutatkozik meg. A készítmény jótékonyan hat szülés körüli panaszok, továbbá reumás ízületi gyulladások esetén is.

A Caulophyllum nevű szert a Caulophyllum thalictroides, vagyis a borbolyafélék családjába sorolt, Észak-Amerikából származó kék indiángyökér gyökeréből állítják elő. Az amerikai őslakosok már régen felfedezték a növény kedvező tulajdonságait - porrá őrölt vagy összezúzott gyökerét a szülés megkönnyítése és a menstruációs fájdalmak enyhítése céljából alkalmazták (a növényt ezért indiánasszonygyökérnek is nevezik). A Caulophylum nevű homeopátisá szer csillaptja a szülés előtt néhány héttel jelentkező méhösszehúzódásokat (melyek szülési görcsökre emlékeztetnek), a szülési görcsökre emlkeztetnek), a szülés időpontjában alkalmazva serkenti a tolófájásokat, és felgyorsítja a szülést. Enyhíti a szülés utáni panaszokat, és életerővel tölt fel. A Caulophyllum mindzeken felül alkalmas a kéz és a láb kisízületi reumás fájdalmainak kezelésére. A készítmény a pszichére is nyugtató hatással van, különösen a Caulophyllum homeopátiás típusba sorolható félénk és feszült emberek esetében.

CAULOPHYLLUM TÍPUS

Ehhez a típushoz elsősorban nők tartoznak: olyanok, akik idegenek között rosszul érzik magukat, bátortalanok és visszahúzódók. A Caulophyllum típusú ember idegesen reagál az őt érintő kritikára - a felindulást követően hosszan tartó szomorúság, melankólia vesz erőt rajta.
ÖN CAULOPHYLLUM TÍPUS?

Jellemzők önre a következő állítások?

-Gondaji vannak az elalvással
-Jobban érzi magát egyedül.
-Erős menstruációs fájdalmai vannak.
-Nem bízik az idegenekben.
-Rohamokbantör önre a rosszkedv.

Ha a fentiek közül több mint három tulajdonságot felfedezett magában, a folytatásban megtalálja azokat az információkat, amelyek segítenek javítani a közérzetén.

Gyógyító hatás: A készítmény hatóanyagai - a metilcitozin, az illóolajok és a szaponinok - oldják a méhizomzat görcsét, ezenfelül jótékonyan hatnak a kéz és a láb kisízületeinek savós hártyájára, csökkentik a reumás gyulladást, erősítik a szöveteket.

Felhasználás - A Caulophyllumot szülés körüli panaszok kezelésére alkalmazzák, mint amilyen a szülés elhúzódása, vaalmint a rendszertelen, gyenge és fájdalmas tolófájások. A készítmény emellett tartósan enyhíti a reumás ízületi gyulladást. A kék indiángyökér kivonata a pszichére is kedvezően hat: javítja a szorngó, félénk személyiségek közérzetét.

Enyhíti a menstruációs fájdalmakat - Fájdalmas menstruáció esetén a Caulophyllum mérsékli a méhizomzat feszülését. A méh ennek köszönhetően ellazul, a menstruáció sima lefolyásúvá válik. A szer enyhülést nyújthat olyan nők számára is, akiknél a havi vérzés stressz hatására túl gyakori rendszerességgel jelentkezik (vagyis a menstruációs ciklus 23-25 napnál rövidebb), és a premenstruációs panaszok (ingerlékenység, depressszió ésfolyadék-felhalmozódás a szervezetben) már a ciklus közepén megjelnnek.

A szer előállíátsa - A Caulophyllum a kék indiángyökér gyökeréből készül. A kivonatból anyaoldatot állítanak elő, valamint további készítményeket, például golyócskákat.

A külső tényezők szerepe - Ahhoz, hogy az ember biztos lehessen benne: megfelelő szer számára a Caulophyllum, a homeopatának tudnia kell, hogy az alábbiak szerint változnak-e a tünetek:

Javulás: - nyugalomban, - meleg hatására, - magányban.

Romlás: -a havi vérzés elmaradása esetén, - hideg és zaj hatására, - éjszaka.

TÜNETEK

Általános panaszok

-szótlanság
-a kezdeményezőkészség hiánya
-állandó nyugtalanság
-az emgberektől való idegenkedés
-a kritika elfogadására való képtelenség
-indulatosság, sírásra való hajlam

Fej
-fejfájás, mely előrehajlás közben fokozódik
-erős fájdalom a fej bal oldalán a havi vérzés idején
-az arc állandó verejtékezése

Mozgásszervek
-gyakori hátfájás és - merevség
-a kéz-és lábfej ízületi fájdalma
-reumás, duzzadt kéz- és lábfej ízületek

Női nemi szervek
-erős havi vérzés
-erős alhasi fájdalom a menstruáció előtt és alatt
-a lábba sugárzó, húzó jelelgű menstruációs fájdalom
-méhsüllyedés
-erős fehérfolyás
-méhgyengeség következményeként hajlam a vetélésre
-lassú szülés, leálló fájások, gyenge tágulás.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Masszázs

Masszázs

111

lap tetejére