2013. november 23., szombat

CAMPHORA - Kámfor - Homeopátia

-Homeopátai-

Hatásos általános gyengeség, alacsony vérnyomás, keringési zavarok, fejfájás, influenza, megfázás, gyomorfájdalom, emésztési zavarok, hasmenés, fájdalmas vizelés, görcsök, szorongás esetén.

Ez a homeopátiás szer segít az erős hidegérzettel járó panaszok esetén. Különösen jótékonyan hat a központi idegrendszerre, valamint a bőrre és a nyálkahártyára.

A szert a kámforfa fájából állítják elő, amely Kína déli részén és Japánban nő. Már a népi gyógyászat is ismerte az aromatikus kámforolaj melegítő hatását. A "kámfor típusú" betegségekre jellemző a hidegérzet. A Camphora segítségével hatékonyan lehet gyógyítani a keringési zavarokat, a lázzal éshidegrázással járó meghűlést és az influenzát. Használata különösen a fertőzés kezdeti szakaszában ajánlott. A szert ajánlják bő, híg hasmenéssel járó gyomor- és bélpanaszok esetén is. Használják húgyutak és a nemi szervek irritációjának enyhítésére. A Camphora segít gyengeség és kimerültség esetén, különösen, ha azok idegi alapúak.

CAMPHORA TÍPUS - A Camphora típusú emberekre jellemző a gyenge vérellátás és a sápadt bőr. Általában ügyetlenek, passzívak, gyengék és szorongók.ÖN CAMPHORA TÍPUS?

Jellemzők Önre a következő állítások?
Túlérzékeny a hidegre.
Könnyen dühbe gurul.
A szabadságát inkább otthon tölti.
Szabadidejében otthon üldögél, kikapcsolja a telefont, hogy ne zavarják.
Néha izomrángásai vannak.
Fél az emberektől, kerüli őket.
Ha a fentiek közül több mint három állítás igaz önre, az elkövetkezendő sorokban megtalálja azokat az információkat, amelyek segítenek javítani a közérzetén.

Gyógyító hatás: A Camphora leginkább az érrendszerre van hatással - az erek szűkítésével és tágításával biztosítja a stabil keringést. Serkenti a szív aktivitását, enyhíti a hidegérzettel járó görcsöket. Erősíti a nyálkahártyát és az emésztőszerveket. Jótékonyan hat a lélekre.

ALKALMAZÁS - A Camphora stabilizálja a keringést, különösen alacsony vérnyomás esetén. Lazítja az izmok, például a lábszár görcsét, és enyhíti az ezzel járó fájdalmakat. Csökkenti a megfázás kezdeti szakaszára jeellemző intenzív orrfolyást. Lerövidíti az influenza, nátha és húgyúti betegségek gyógyulási idejét. Megszünteti a gyomorhurutot és a kólikát, normalizálja a bélműkést.

Azonnali segítség keringési elégtelenség esetén - 2 csepp Camphora szükség esetén gyorsan serkenti a keringést, és megszabadít a szédüléstől. Közvetlenül a nyelvünkre cseppentsük.

Homeopátiás szer készítése - Az alapanyag a kámforfa fájából előállított kámforolaj. Ezt alkohollal elegítik, így készítik a különböző potenciájú készítményeket.

A külső tényezők szerepe - Ahhoz, hogy az emer biztos lehessen benne: megfelelő szer számára a kámfor, a homeopatának tudnia kell, hogy az alábbiak szerint változnak-e a tünetek.

Javulás-meleg, -hideg víz fogyasztása, -izzadás, -ha a fájdalomra gondolunk.

Romlás -hideg, -mozgás, -szellemi erőfeszítés, -éjszaka,

TÜNETEK
Általános panaszok
-bizalmatlanság az emberek iránt
-lassú gondolkodás
-szellemi munka során nehézkes koncentráció
-neurózis és túlérzékenység

Fej
-lüktető fejfájás
-nyomásra homlokfájdalom az arc- és orrüregnél
-pulzálás afej hátsó részén

Légzőszervek
-erős, váladékos nátha
-arcüreggyulladás, nyomásérzet a szem alatt
-erős, száraz köhögés
-megfázás, influenza

Idegek
-nyugtalanság, főleg éjszaka
-görcsök, elsősorban a nyelven kisebb erőfeszítés és hideg esetén remegés
-hajlam a keringési zavarokra

Emésztőszervek
-görcsös fájdalom a gyomortájékon
-hidegérzet és égető hasi fájdalom
-híg hasmenés


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Masszázs

Masszázs

111

lap tetejére