2012. december 8., szombat

A Méhpempő


A méhpempő zselatinos állagú anyag, és a fiatal dolgozó méhek állítják elő a fiatal lárvák táplálására életük első napjaiban. Egyedül a méhkirálynő fogyasztja egész, akár négy-öt évig is eltartó életén keresztül. A dolgozó méhek mindössze csak négy-öt hétig élnek.


Éppen amiért a méhkirálynő kizárólag méhpempővel táplálkozik,és mert ez teszi lehetővé számára, hogy a dolgozó méheknél összehasonlíthatatlanul hosszabb ideig éljen, és hogy mindössze tizenhat nap leforgása alatt több mint kétezerszeresére megnőhessen, az embereket már hosszú ideje foglalkoztatja, vajon milyen is ennek a zselatinnak az összetétele. Jelenleg úgy látjuk:

-cukrokból (glükóz, fruktóz és szacharóz);
-fehérjékből, köztük esszenciális aminosavból is;
-zsírokból, egyebek közt egy nagyon ritka gyógyító tulajdonságú zsírból;
-vitaminokból (B-, C- és E-vitaminokból);
-ásványi sókból, és
-olyan virágporból és hormonokból áll, melyek antibakteriális és antibiotikus hatásúak.

Ám ennek az anyagnak a rendkívüli hatására még ezen összetevőknek az együttes jelenléte sem ad magyarázatot! Azonban szinte bizonyos, hogy ezeknek az összetevőknek a hatása kölcsönösen felerősíti egymást, és az is valószínű, hogy ma még ismeretlen anyagok is közrejátszanak a hatás elérése érdekében.

Mire jó?


A méhpempő fogyasztása segít a szervezetünknek az olyan kedvezőtlen körülményekhez való alkalmazkodásban, melyek egyébként egyensúlyának felborítását eredményeznék.
Gondolunk itt a fizikai és a komolyabb lelki stresszre. Más szavakkal, hozzájárul a szevezet egyensúlyának fenntartásához és a kívülről érkező bármely természetű támadásokkal szembeni ellenálló képesség fenntartásához.

Ez a tulajdonsága hasznos segítőnek ígérkezik minden betegségből való felépüléskor, lábadozáskor és kimerítő sportoláskor.

Hogyan fogyasszuk?


Ezt a méhek által előállított terméket természetes formájában ajánlatos fogyasztanunk, lehetőleg a vásárlását követően azonnal tegyük hűtőszekrénybe, mert szobahőmérsékleten hamar elveszíti minden értékét.

Mivel a méhpempő könnyedén hamisítható, kizárólag megbízható helyen ajánlatos beszereznünk. Az lenne az ideális, ha közvetlenül a termelőtől vásárolnánk  meg.

Ami pedig a beszedés módját illeti, a huzamosabb szedés esetén érdemes kéthetes ciklusokat tartani, majd azt követően két hetet kihagyni. A tanácsolt adag napi egy kis késhegynyi termék elfogyasztása.

Ha csak alkalmanként fogyasztjuk, akár egy mokkáskanállal is bevehetünk belőle.

A MÉHKIRÁLYNŐ CSODÁLATRA MÉLTÓ KÉPESSÉGE


A méhek szigorúan megszervezett társadalmában a méhkas képezi a méhkirálynő és a dolgozók közti világosan elkülöníthető feladatok keretét. 
A királynő egyfolytában "kémiai parancsokat" osztogat, melyeken keresztül - és azáltal, hogy az egyik dolgozó méh továbbadja azokat a másiknak - az egész közösség életét képes ellenőrzése alatt tartani a legapróbb részletekig.

A királynő az egyetlen szaporodásra képes méh a kaptárban, és a hímek, jobban mondva a herék egyedüli feladata az ő megtermékenyítése. Viszonylag hosszú élete során egy anyakirálynő akár kétmillió petét is lerakhat.

Forrás anyag
A nélkülözhetetlen vitaminok című könyv

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Masszázs

Masszázs

111

lap tetejére