2015. november 18., szerda

KINEZIOLÓGIA

Hatásos allergia, idegfájdalom, feszülő izomfájdalom, fej- és hátfájás, stressz, diszlexia és pszichikai problémák kezelésére, gyógyszer- és ételtolerancia tesztelésére.


A kineziológia olyan módszer, amellyel felismerhető és alakítható a szervezet energiaáramlása. Alapjait a kínai orvoslásból származó meridiánrendszer alkotja. Ezek olyan energiaösvények, amelyek mentén több mint 360 akupunktúrás pont található. Az energiaáramlás bármiféle gyengülése - amit okozhat betegség, fizikai túlterhelés vagy az emberi környezetben lévő vegyületek okozta mérgezés - kedvezőtlen hatással van bizonyos izmok reakciós képességre.
A 20. század hatvanas éveiben egy amerikai orvos, George Goodheart különböző izomteszteket végzett, amelyek segítségével felismerte, hogy a gyenge egészségi állapotot különböző szervi betegségek és lelki stressz okozza. A kineziológiában nem nem a pácienst, hanem szervezetét "kérdezik" a panaszokról. Ez a gyógyítási módszer azt használja ki, hogy a beteg képtelen tudatosan befolyásolni az izomreakciókat.

AMI ÍGY ELLENŐRIZHETŐ

A kineziológia segítségével a test szinte teljes területén ellenőrizhetjük, hogy történ-e gyengülés vagy romlás: étel- vagy gyógyszer-intolerancia, allergia, vitamin- és ásványianyag-hiány. Az izomteszt arról is szolgálhat információval, hogy van-e valamilyen szervi működési zavar, egy rossz fogtömés, protézis vagy stressz okozta túlterheltség.


Diagnózis: A kineziológiai izomteszt során nem az izom erejét mérik, hanem a reakcióját és energialehetőségeit. A páciensnek felemelt kézzel vagy behajlított lábbal kell ellentartania a terapeuta keze nyomásának. Ha a kéz és a láb bírja a nyomást, akkor az adott szerv egészséges, ha azonban nem sikerül, akkor a vizsgált szervben valamilyen zavar van.Ugyanígy vizsgálják a gyógyszereket és az ételeket is. A páciens egy gyógyszert tart a kezében, az izomteszt pedig megmutatja, hogy a szervezet tolerálja-e az adott szert.

kineziologiakezeles.hu
Így működik a terápia

A terapeuta finoman végigkopogtatja vagy -nyomogatja a bőrt a meridiánok és a rajtuk fekvő akupunktúrás pontok mentén. ezzel blokkolja az energiát, majd újra megindítja az áramlását, valamint erősíti az elgyengült izmokat. Már meglévő betegségeknél jól beválnak a gyógyszerek. Ezek általában homeopatikus vagy növényi szerek. Gyógyítás után újabb izomteszttel ellenőrzik, hogy a masszázs vagy a gyógyszer meghozta-e a kívánt javulást.

A kineziológia ágai
  • Gyógyító érintés
E módszer (Touch for Health) alkalmazásával a gyengéd masszázs és a mozgás célja, hogy lazítsa a test feszültségét és a blokkolt energiákat. Enyhíti a fejfájást is.
  • Mozgáspedagógia (Edu-kinesztétika)
A mozgásterapeuták könnyű gyakorlatokkal segítenek legyűzni a feszültséget, és javítják a két agyfélteke közötti kommunikációt. Ily módon csökkenthető a stressz és a negatív gondolatok. Hasonló a célja a Brain-Gym technológiának, vagyis az agytornának.
  • Öngyógyító kineziológia
Naponta végzendő gyakorlatok, amelyekkel energetikailag támogatjuk az öngyógyító és a velünk született mozgásreflexet.

PROGRAM A JÓ KÖZÉRZETÉRT

Ezzel a négy gyakorlattal javíthatjuk közérzetünket, és erősíthetjük a testünket:
  1. Ébredés után maradjunk az ágyban, hunyjuk be a szemünket. Mutató- és középső ujjunkkal nyomjuk meg homlokunkat a szemöldök fölött, a haj vonala és a két szemöldök között félúton. Tartsuk így 1 percig, és közben ne gondoljunk semmire. Naponta háromszor ismételjük meg.
  2. Fülmasszázs. A fülkagylót fogjuk a hüvelyk- és a mutatóujjunk közé, és masszírozzuk fél percig, az óramutató járásának megfelelően, míg fel nem melegszik. Ismételjük meg a műveletet. A gyakorlat javítja a koncentrációt, és javítja az energiaáramlást.
  3. Élénkítsük a csecsemőmirigy tevékenységét. A mirigy a szegycsont alatt található, az energiacsatornákat irányító szervként tartják számon. Ha finoman megnyomjuk, azzal növelhetjük az energiaáramlást. Naponta háromszor ismételjük.
  4. Körözzünk a szemünkkel. Üljünk le kényelmesen, gondoljunk egy kellemes helyzetre, és körözzünk a szemgolyókkal, először az óramutató járásának megfelelően, majd visszafelé. Minden irányra szánjunk nagyjából 1,5 percet. A szemkörzés aktiválja az agy egyes területeit, ennek köszönhetően megváltoznak régi gondolkodás- és viselkedésmintáink.
ÉRDEMES TUDNI

Üljünk le kényelmesen, csukjuk be a szemünket. Az egyik kézfejünket tegyük a homlokunkra, a másikat a nyakunkra. Ez ellazítja a testet és a szellemet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Masszázs

Masszázs

111

lap tetejére