2014. február 25., kedd

HAJELEMZÉS - Vizsgálati módszerek

-Vizsgálati módszerek-

Bevált fáradtság, depresszió, allergia, bőrbetegségek, hajhullás, fejfájás, migrén, az immunrendszer gyengülése esetén, illetve a szervezet méreganyagszintjének mérésére.

A hajelemzés viszonylag új, laboratóriumban, a legkorszerűbb számítógépes berendezésekkel végzett vizsgálati módszer a szervezetben található nyomelemek mennyiségének megállapítására. Ily módon azt is meg lehet határozni, milyen mértékben terhelik a szervezetet a természeti környezetből származó toxikus anyagok. Az egyoldalú és tápanyagokban szegény diéta, a stressz és a környezeti ártalmak olykor súlyosan felborítják a szervezet nyomelemháztartását.
Az olyan ásványi anyagokat és nyomelemeket, mint a vas, a kálium, a magnézium vagy a cink, a szervezet maga nem tudja előállítani, ezért ezeket a táplálékkal kell felvenni. Ha valamelyik ásványi anyag túl csekély vagy túl nagy mennyiségben van jelen, az migrént, az ellenálló képesség csökkenését, a körmök töredezését, a sebek lassabb gyógyulását és egyéb problémákat okoz.
A haj felépítése jelzi a szervezet ásványianyag-tartalmát, mivel ezekből naponta jut bele egy minimális mennyiség. A hajelemzés az azt megelőző három hónap átlagos ásványianyag-tartalmát mutatja ki. A diagnoszta így megállapíthatja, ha valamelyiknek ingadozik a szintje, illetve ha a szervezetet túlságosan megterhelik a környezeti ártalmak.HAJMINTAVÉTEL - Az elemzéshez csupán 1 g hajra van szükség, a nyak környékéről. A mennyiséget mérlegen pontosan le lehet mérni. A terapeuta speciális ollója nagyjából csak minden ötödik hajszálat vágja le, és így nem hagy csúnya hiányt a frizurában. A hajmintát ezután elküldik az erre szakosodott laboratóriumba. Fontos tudni: A hajat a vizsgálat előtti három hónapban nem szabad festeni, szőkíteni vagy dauerolni, mert a vegyi anyagok meghamisíthatják az eredményt.

Diagnózis: A hajat erre szakosodott laboratóriumban vizsgálják, amely azután gyógyítási tanácsokkal együtt juttatja el az eredményt a terapeutának. Magyarországon ilyen vizsgálatot csak természetgyógyászati rendelőkben végeznek.

Elemzés és terápia - A haj három hónapnyi növekedés alatt több mint harmincféle ásványi anyagot, nyomelemet és méreganyagot raktároz el. A legkisebb terhelés is kimutatható, például az amalgán tömésben lévő higany. A helyesen megtervezett diéta, az ásványi anyagok bejuttatása a szervezetbe  és a megfelelő gyógymód kiválasztása segítenek megszüntetni a panaszokat, erősítik az ellenálló képességet, növelik a szervezet vitalitását.

A hagyományos orvostudomány álláspontja - Az orvosok általában vérszérum-elemzést használnak ahhoz, hogy megállapítsák s szervezet ásványianyag-tartalmát. A hajelemzés segítségével a hosszú távú változásokat is ki lehet mutatni, mivel a haj jóval hosszabb ideig tükrözi a szervezet ásványianyag-háztartását. A hajelemzés hitelességét szakmai körökben egyelőre vitatják.

Laboratóriumi elemzés - A laboratóriumban megtisztítják, feloldják és elemzik a hajmintát. A legkorszerűbb spektrofotometriás és atomabszorpciós technikát alkalmazzák ,hogy pontos eredményt kapjanak. Ennek köszönhetően már a méreganyag legkisebb mennyiségét is ki lehet mutatni, és diagnosztizálható a szervezet ásványianyag-háztartásának legkisebb felborulása is.

Természetgyógyászat - A hajelemzés különleges helyet foglal el a természetgyógyászatban. Segítségével ki lehet deríteni, hogy mi okoz bizonyos betegségtüneteket, amelyekre az orvostudomány nem talált választ. Számos elemet fel lehet így ismerni, például az úgynevezett nehézfém nyomelemeket (alumínium, antimon, bárium, berillium, kadmium, ólom, higany, ezüst), amelyek mérgezik a szervezetet.

A HAJ FELÉPÍTÉSE

A haj szerkezete és felépítése - A hajszál legkülső rétege: a kutikula, tetőcserépszerűen egymásra boruló, elszarusodott laphámsejtekből áll. Ez zsír- és fehérjerétegével tokként védi a kéreg- és velőállományt a baktériumoktól és a gombáktól. A haj napi növekedése 0,1 és 0,5 mm között mozog. Mindennap nagyjából 100 új hajszál termelődik. Egy hajszál élettartama 3-6 év.

Miről árulkodik a haj - A haj hagymával kapcsolódik a bőrhöz. Az erek vitaminokat, ásványi anyagokat, nyomelemeket juttatnak a hajba, de belekerülnek a szervezetben található méreganyagok is - ezeket a haj szarurétege tárolja. Ha a folyamatot elemezzük, a haj összetételének vizsgálatával pontos képet kaphatunk a szervezet ásványianyag-háztartásáról és arról, hogy mennyire terhelték méreganyagok a megelőző néhány hónapban..

Hajszépítő diéta - A-vitamin: borjú- és bárányhús, tej, tojássárgája, sárgarépa, paprika.
B-vitaminok: sorélesztő, búzacsíra, teljes kiőrlésű gabona, pulyka- és csirkemell, makréla, szardínia, burgonya, hüvelyesek, gomba, diófélék, író, joghurt. Cink: napraforgómag, szójaliszt, tenger gyümölcsei, búzakorpa- és csíra, kesudió, zöldbab. Szilícium: teljes kiőrlésű gabona, zöld színű zöldségek, mezei zsurló-párlat.

ÉRDEMES TUDNI - Ha valakinek nincs elegendő mennyiségű hajmintája, vagy néhány hónapra sem akar lemondani a vegyi anyagokat tartalmazó kozmetikumokról, akkor egy körömdarabot is beadhat elemzésre.


További információt a HajLabor oldalán találhatsz a hajelemzésről és a vizsgálatról!
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Masszázs

Masszázs

111

lap tetejére