2013. december 26., csütörtök

BORBOLYA - Berberis vulgaris - Homeopátia

-Homeopátia-

Hatásos halántéki fejfájás, epe- és vesekő, hascsikarás, húgyúti fertőzések, májpanaszok, elégtelen zsíranyagcsere, köszvény, reuma, valamint lelki bajok esetén.

A borbolya magas vitamintartalma mellett gyógyítja a vizeletkiválasztó rendszer és az epevezeték zavarait, segít májpanaszok esetén, enyhíti a reumatikus bántalmakat. Pszichés hatásának köszönhetően oldja a szorongást.

Európában mindenfelé elterjedt, erdő széleken található, közepes méretű cserje. A bokor ágait tüskék borítják, ezért sövények kialakítására kiváló. Aranyasárga virága erős illatot áraszt. Gyümölcse nagy mennyiségben tartalmaz C-vitamint és más, könnyen felszívódó szerves savat. A homeopátiában a máj, az epehólyag és a vese számos zavara és gyulladása esetén használják. A borbolya segít oldani az epe- és a vesekövet, amelyek, ha elég kis méretűek, maguktól is kiürülhetnek a szervezetből.
Alkalmazásának másik nagy területe a köszvény és a reuma. A borbolya hatékony szer végbélfájdalmakra, égésre és bőrelváltozásokra. Enyhíti a feszültséget és a szorongást, segít kimerültség és koncentrációs zavarok esetén.

BORBOLYA TÍPUS - A borbolya típusú emberek gyakran sápadtak, túlhajszoltak, apatikusak és közönyösek, nehezükre esik összpontosítani. A koncentrációt igénylő szellemi munka gondot okoz számukra, figyelmük hamar elterelődik.ÖN BORBOLYA TÍPUS?

Jellemzők önre a következő állítások?
-Karikás a szeme.
-Gyakran duzzadtak az ízületei.
-Sokszor szenved különféle fájdalmaktól.
-Vese- és májkörnyéki panaszai vannak.
-Már ébredéskor fáradt.
Ha a fentiek közül több mint három tulajdonságot felfedezett magában, akkor a következő sorokban megtalálja azokat az információkat, amelyek segítenek javítani a közérzetén.

Gyógyító hatás: A köszvény és a reuma, az epe- és vesepanaszok leggyakoribb kiváltó oka az anyagcserefolyamatok zavara, ami a szervezet savasodásának eredménye. A borbolyában található aktív összetevő: a berberin és más lúgosító alkaloidok, mint a berbamin és a magnoflorin, valamint az illóolajok stabilizálják a szervezet savasságát. Homeopátiás szerként a borbolya visszaállítja a lélek egyensúlyi állapotát melenkólia és szorongás esetén.

FŐ ALKALMAZÁSI TERÜLET - A köszvényt és más hidegérzettel kapcsolatos reumás típusú megbetegedéseket - például a reumás ízületi gyulladást (reumatoid artritisz) - hatásosan gyógyíthatjuk borbolyával. Máj-, epe- és vesepanaszok esetén is javallott. Az ízületi duzzanatokat lelohasztja, a húgyúti fertőzéseket enyhíti, csökkenti a kövek kialakulásának kockázatát. A Berberis homeopátiás szer kiüríti a szervezetből a már létrejött köveket és vesehomokot, továbbá normalizálja a máj-, illetve epeműködési zavar miatt felborult zsíranyagcserét.

Gyógyszergyártás - A homeopátiás őstinktúrát a gyökér szárított kérgéből állítják elő, ezt dolgozzák fel tabletta, granulátum vagy cseppek formájában. A gyógyító oldat injekciós ampullában is kapható.

A külső tényezők szerepe - Ahhoz, hogy az ember biztos lehessen benne: megfelelő szer számára a borbolya, a homeopatának tudnia kell, hogy az alábbiak szerint változnak-e a tünetek:

Javulás -nyugalom, -meleg, -izomnyújtás és -feszítés

Romlás -ülő helyzetből való gyors felállás, -hirtelen összerázkódás, -mozgás

TÜNETEK

Általános panaszok
-szorongás a sötétben
-bizonytalanság és nyugtalanság
-melankólia
-kedvtelenség
-szellemi kimerültség
-lassú reakciók

Fej
-halántéki fájdalom
-hasogató fejfájás
-nyomás a fejbőrön
-szédülés hirtelen eszméletvesztéssel

Emésztőszervek
-gyomorégés
-reggeli előtti hányinger
-epegörcs
-nyomás a májban
-vesefájdalom
-lassú emésztés
-fájdalom, viszketés és égető érzés a végbél környékén
-gyakori vizelési inger vékony vizeletsugárral
-sötét színű vizelet

Mozgásszervek
-vándorló végtagfájdalom
-ízületi duzzanat
-a lép és az ágyék környékén fellépő sugárzó fájdalom
-összetörtség érzése
-szúró ínfájdalom


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Masszázs

Masszázs

111

lap tetejére