2013. november 2., szombat

SILICIEA - Kovasav - Homeopátia

-Homeopátia-

Hatásos székrekedés, meghűlés, a kötőszövetek ellazulása, krónikus gennyezés, bőr- és szemgyulladás, fejfájás, migrén, alvászavarok és időjárás-érzékenység esetén.

A silicea hatásosan tisztítja a szervezetet. A szilícium-dioxidként is ismert kovasavat a csontok, a fogak és a bőr kezelésére használják.

A silicea a kötőszövetre, csontra, porcszövetre, bőrre, hajra és körömre is ható fontos szer. Elsősorban krónikus, hosszan tartó és lassan kifejlődő betegségekre használják. Ígéretes eredményeket mutat a kovasav alkalmazása az évszakokhoz kötődő szezonális betegségek kezelésében is. A homeopátia megkülönbözteti az ún. "szilícium típusú" betegeket, akik hajlamosak instabilitásra, feladják önmagukat, gyengének és az emberekkel való kapcsolataikban elveszettnek érzik magukat. Jellemző tulajdonságuk a vereségtől való túlzott félelem és az "agyi fáradtság" érzése, amely gyakran az intenzív szellemi munkát végző embereknél lép fel. A homeopátiás kovasav segít abban, hogy kitartóbbak legyünk, visszaszerezzük a tiszta gondolkodás képességét és magabiztosságunkat. A Silicea ajánlott akkor is, ha szervezetünk alultápláltság miatt legyengült.

SZILÍCIUM TÍPUS - A fellegekben jár, álmodozik, a tenyere és a lába általában hideg és nedves. Hamar kifárad, gondjai vannak a bőrével és a csontjaival, hajlamos a fertőzésekre. Gyakran fél attól, hogy mások csalódnak benne, illetve hogy bántani fogják.ÖN SZILÍCIUM TÍPUS?

Jellemzők Önre a következő állítások?
-A betegségek fokozatosan jelennek meg.
-Önbizalomhiányban szenved, félénk, bátortalan.
-Szorong, fél, rosszul tájékozódik.
-Meghűlésre hajlamos.
-Fél a nyilvános szerepléstől.
-Lesújtja a kritika és az ellenvélemény.

Ha a fenti meghatározásokból háromnál több igaz önre, akkor a következő sorokban talál hasznos tudnivalókat az egészségével és a közérzetével kapcsolatban.

Gyógyító hatás: A Siliceára elsősorban a hidegre érzékeny és idegbántalmakban szenvedő embereknek van szükségük. Segít alultápláltság esetén, amely gyengíti az ellenállóképességet és - főleg gyermekeknél - krónikus betegségeket okozhat.

Fő alkalmazási javaslatok - A szilícium nélkülözhetetlen az erős körmökhöz és a szép hajhoz. A töredezett, fénytelen és hulló haj, a korpa, a töredezett körmök és a bőr gennyes elváltozásai olyan betegségek, amelyeket hatékonyan lehet Siliceával kezelni. Ez az elem segít lassan gyógyuló sebek vagy bőrbe fúródott szálka esetén is. A homeopátiás szer serkenti az emésztőrendszert, amely így jobban fel tudja dolgozni az elfogyasztott ételt.

Gyógyszergyártás - A Silicea gyártása során apró szemű, könnyű por keletkezik, amelyet vízben oldódó kovasavból nyernek. A természetben ez a vegyület ásványokban (pl. kvarc) és növényekben (pl. mezei zsurló) is megtalálható.

Szálkák eltávolítása - A Silicea különösen hatékony a testbe fúródótt idegentestek: tüske, üvegcserép vagy szálka eltávolításában. Ajánlott C6 potenciát fogyasztani 14 napon keresztül naponta négyszer. A meleg Silicea borogatás segít felszínre hozni a mélyre fúródott idegentesteket.

A külső tényezők szerepe - Ahhoz, hogy az ember biztos lehessen benne: megfelelő szer számára a Silicea, a homeopatának tudnia kell, hogy az alábbiak szerint változnak-e a tünetek:

Javulás:
-meleg
-fej betakarása
-meleg italok
-nyáron hideg ételek

Romlás
-bal oldalon fekvés
-hideg, nyirkos idő
-este és éjjel
-huzat

TÍPUSOK

Beállítottság
-bátortalanság, kritikaérzékenység, önbizalomhiány
-passzivítás és határozatlanság
-kimerült, legyengült állapot
-stressz okozta alvászavar
-úgy érzi, a mindennapos kötelezettségek meghaladják az erejét

Torok, orr, fül
-meghűlésre való hajlam
-gyakori torokgyulladás
-kaparó érzés a szájüregben és a torokban, krákogás és köhögés
-elhúzódó, gennyes fülgyulladás
-fülcsengés és fülzúgás

Fej
-fejfájás hányással, látászavarok és szédülés
-a fájdalom a fej hátsó oldalán kezdődik, és a szem fölött egy irányba sugárzik
-nyomásérzés, mintha a fej szét akarnak robbani
-izzadó homlok éjjel

Törzs és végtagok
-térdízület és ízületitömlő-gyulladás
-benőtt lábköröm
-tyúkszem és tályog
-végtagfájdalom
-bőr- és csontpanaszokNincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Masszázs

Masszázs

111

lap tetejére