2013. november 8., péntek

LACHESIS - Néma csörgőkígyó - Homeopátia

-Homeopátia-

Hatásos depresszió, fejfájással járó szívfájdalom, hideg végtagok, keringési rendellenességek, vérellátási zavarok, orrvérzés, menstruációs vagy változókori panaszok, véres hányás és a belek vérzése, végbélfekély, aranyér, valamint mindenfajta fekély esetén.

A Lachesis készítmény a vérre és a központi idegrendszerre gyakorol erős hatást. Gyakran alkalmazzák keringési rendellensségek, vérmérgezés kezelésére.

A szer neve egy mérgeskígyó tudományos elnevezéséből ered. A csörgőkígyófélék alcsaládjába tartozó Lachesis muta, magyarul néma csörgőkígyó Közép- és Dél-Amerikában őshonos. A kígyó mérges harapása halálos lehet: ha a méreg bekerül az emberi véráramba, megtámadja a központi idegrendszert és ezzel együtt a szívizmokat is, továbbá lassítja a véralvadást. Ha a méreg bejut a szövetekbe, erős vérzést okoz.
A csörgőkígyó mérgéből készült homeopátiás szer, a Lache-sis kedvezően hat a vérmérgezéssel összefüggő tüntekre. A Lachesis serkenti a véralvadást, javítja a véráramlást, de visszeres megbetegedések és aranyér kezelésére szintén alkalmas. Külsőleg enyhíti a rovarcsípések és a leégés okozta panaszokat, valamint elősegíti a sebgyógyulást.

LACHESIS TÍPUS - A Lachesis típusba eltérő alkatú emberek tartoznak: egyfelől karcsú, energiától duzzadó, de sápadt emberek, másrészt inkább elhízott, túlsúlyos egyének, a bőrükön rózsaszín foltokkal. Mindkét alkat igyekszik kerülni a szűk ruházatot, különösen a nyak környékén szoros öltözéket.ÖN LACHESIS TÍPUS?

Jellemzők önre a következő állítások?
-Fél a víztől.
-Túlzottan irigy és gyanakvó.
-Gyakran érzi magát szomrúnak és boldogtalannak.
-Előfordul, hogy dükitöréssel reagál.
-Gyakran van olyan érzése, mintha fulladna.
-Panaszai a hőségbenfokozódnak

Ha a fentiek közül több mint három tulajdonságot felfedezett maágban, az elkövetkező sorokban megtalálja azokat az információkat, amelyek segítenek javítani a közérzetén.

Gyógyító hatás: A lachesis véralvadás- és véráramjavító hatású, ennek köszönhetően felgyorsítja a mérgek távozását a szervezetből, és ezzel együtt  a gyógyulást is - függetlenül attól, hogy vérmérgezésről, mérgező anyagcseretermékekkel szennyezett vérről van-e szó, vagy szöveti sérülésről, amely például balesetek alkalmával keletkezik.

FELHASZNÁLÁS - A Lachesist elsősorban olyan panaszok kezelésére ajánlják, amelyek oka külső sérülés: rovarcsípés, bőrhólyagosodást eredményező leégés vagy gennyedző sebek. A panaszok kísérő tüntetei rendszerint a rémület és a nyugtalanság. A Lachesist ezenkívül idegrendszeri bántalmak és minden olyan megbetegedés kezelésére is alkalmzzák, amely véralvadási problémák hatására lép fel.

A készítmény előállítása - A Lachesis homeopátiás szer előállításához a néma csörgőkígyó (Lachesis muta) mérgét használják fel. A készítmény különböző fokú hígításban kerül forgalomba (akár C1 potenciában is), és kizárólag receptre kapható. Egyes szakértők szerint a néma csörgőkígyó mérgéből készült szerekkel eredményesen kezelhetők az elhúzódó, makacs gyulladások (torokgyulladás, hörghurut, gennyes mandulagyulladás), valamint enyhíthető a reumatikus és daganatos betegségekkel járó fájdalom.

A külső tényezők szerepe - Ahhoz, hogy az ember biztos lehessen benne: megfelelő szer számára a Lachesis, a homeopatának tudnia kell, hogy az alábbiak szerint változnak-e a tünetek:

Javulás 
- hideg italok fogyasztása közben, 
- hideg htására, 
- friss levegőn végzett mozgás, 
- száraz levegőn.

Romlás 
-időjárás-változás esetén, 
- meleg hatására, 
- menstruáció előtt érintésre, 
- ébredést követően.

TÜNETEK

Általános panaszok
-erős szívveréssel társuló fulladásérzés fűtött helyiségbe való belépéskor
-mérgezéstől való félelem
-koncentrációs zavarok, zavaros gondolatok, gyakori figyelemvesztés
-mértéktelen szükséglet a kitárulkozásra.

Fej
-bal oldali, lüktető fejfájás
-napfény hatására fellépő fejfájás
-erős nyomásérzés a fejben
-belülről kifelé irányuló szorító fejfájás

Torok
-torokfájás, amelyhez nyelés közbeni szárazságérzet társul
-nyelés közben fellépő csiklandozó köhögés

Bőr
-piros, márványos foltok és apró hólyagok
-rosszul gyógyuló kiütések karfiolszerű kinövésekkel

Végtagok
-gyenge vérelltottságú, merev végtagok
-ízületi ödémákNincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Masszázs

Masszázs

111

lap tetejére