2013. november 16., szombat

AZ IMMUNRENDSZER GYENGÜLÉSE - Betegség-gyógyítás


- Betegség és gyógyítás-

A szervezetünket saját védelmi rendszere óvja a veszélyes mikroorganizmusoktól, vagyis a baktériumoktól, a vírusoktól és a gombáktól. A tápanyagban szegény étrend, az élénkítőszerek, a környezetszennyezés, valamint a stressz és a pszichés problémák következtében a sejtműködés csökken. Ha az immunrendszer meggyengül, nem képes teljes mértékben kivédeni a betolakodókat. Visszatérő fertőzések alakulnak ki, fáradtság és kimerültség vesz erőt rajtunk. A védekezőrendszert támadó legveszélyesebb részecskék a szabad gyökök, amelyek nagy mennyiségben keletkeznek vitaminhiány, valamint mérgező anyagokkal való külső vagy belső érintkezés hatására. A védekezősejtek kiválasztásáért felelős legfontosabb szerveink a lép és a csecsemőmirigy. Ezek a sejtek a nyirokkeringésben elszórtan megtalálható és a káros mikroorganizmusoknak akadályt állító nyirokcsomókban gyűlnek össze. A gyógyfürdő és az elégséges mennyiségű testmozgás serkenti a vérkeringést, valamint javítja a belső szervek oxigénellátását.

 KASVIRÁG - A szervezet immunsejt-termelését serkentő, növényi eredetű források közül a legfontosabb a kasvirág (Echinacea angustifolia és Echinacea purpurea). Aktív összetevőinek köszönhetően serkenti a védekezősejtek működését. Hasonlóan stimuláló hatású a tajgagyökér (szibériai ginzeng), a borsófürt (vad indigó), az életfa (tuja) és az orvosi székfű (kamilla).NYIROKRENDSZER
(a test bal oldalán)
-nyaki nyirokcsomó
-csecsemőmirigy
-hónalji nyirokcsomók
-mellüregi nyirokcsomó
-lép

Mit tehetünk: A teljes értékű étrend hozzájuttatja a szervezetet azokhoz a vitaminokhoz és ásványi anyagokhoz, amelyekből a sejtek felépülnek. A megfelelő légzés és a friss levegő az élethez nélkülözhetetlen oxigénel látja el a sejteket. A testmozgás és a vizes gyógykezelés erősíti a szívműködést és a vérkeringést.

A vitaminok védik a sejteket - Gondoskodjunk az A-, C-, és E-vitaminok beviteléről, mert ezek segítenek felvenni a küzdelemet a rosszindulatú sejtburjánzást és más betegségeket kiváltó szabad gyökökkel. Napi A-vitamin-szükségletünk 0,8 - 1 mg (két sárgarépa), C-vitaminból kb. 75 mg (egy narancs), míg E-vitaminból kb. 12 mg (1 evőkanál többszörösen telítetlen zsírsavakat tartalmazó értékes növényi olaj).

Gyűjtsünk energiát! - A vér fokozott oxigénellátása javítja a sejtek anyagcseréjét, vagyis a szervezet az elfogyasztott ételt hatékonyabban képes hasznosítani, hogy energiához jusson. Naponta kb. 1 óra testmozgás javasolt a szabad levegőn.

A masszázs erősíti a csecsemőmirigyet - A csecsemőmirigy aktivitása az életkor előrehaladtával csökken. Működését kopogtató masszázzsal serkenthetjük: reggelente ébredés után az ujjunkkal kb. 5 percig kopogtassuk a szegycsont középső részét. A csecsemőmirigy a mellüregben, a szegycsont magasságában helyezkedik el.

Támogassuk a lépet! - A lép termeli az antitesteket, az elhalt vörösvérsejteket pedig kiszűri a vérből. fogyasszunk mezei katáng szárított gyökeréből készült teát naponta 2-3 csészével, ez ugyanis jótékonyan hat a lép működésére.

 ÉRDEMES TUDNI - Ügyeljünk arra, hogy a lakás levegőjének páratartalma 30-50% között legyen, így az orrnyálkahártya nem szárad ki. Az orrunkat belül apró szőrök borítják, amelyek fontos védelmi szerepet töltenek be: megakadályozzák, hogy a levegőben lebegő porszemcsék bejussanak a szervezetünkbe.TERMÉSZETES GYÓGYMÓDOK

Oxigén- és ózonterápia: Javítja az anyagcserét, megfelelő koncentrációban alkalamzva pedig megfékezi a vírusok és baktériumok szaporodását.

Nyirokürítés: Speciális masszázs, amelynek segítségével a nyirokkeringésen keresztül felgyorsíthatjuk a méreganyagok távozását a szervezetből.

Autohemoterápia (sajátvér-kezelés):
A modern gyógymódok megjelenésével feledésbe merült. Az eljárás során a vénából vett kis mennyiségű vért a farba oltják vissza, és ez stimulálja a szervezet védekezőrendszerét.

Erősítsük az ellenálló képességünket!

Váltózuhany - A test kefével történő masszírozása, valamint a hideg-meleg váltott zuhany serkenti a vérkeringsét és a szervek vérellátását. Kora reggel vegyünk meleg zuhanyt, a vizet ezután állítsuk langyosra, végül hidegre. A vízsugárral a jobb lábunk felől hidegre. A vízsugárral a jobb lábunk felől indulva haladjunk a törzs irányába.

Mérsékeljük a káros stresszt! - Tudományos kutatások támasztják alá, hogy bizonyos immunsejtek száma a vérben stressz hatására visszaesik. Könnyebben birkózhatunk meg a stresszel, ha alkalmazunk valamilyen relaxációs technikát, például autogén tréninget vagy meditációt. A hársfa és az orvosi macskagyökér virágából készült tea nyugtató, lazító hatású.

Immunerősítés növényi forrásból

C-vitamin-bomba dohányosoknak: Naponta igyunk meg 1 ek homoktövislevet. A frissen reszelt torma és fokhagyma, valamint a felaprított friss vöröshagyma szintén erősíti az ellenálló képességet.

Gyógyhatású inhaláció: A mentaolajos forró gőzfürdő elősegíti a nyálkahártyán megtapadt baktériumok pusztulását és az antitestképződést.

A szervezet védelmi rendszerének beindítása: A tajgagyökér-készítmények, a fagyöngykivonat és a csipkebogyóhús fogyasztása stimulálja az immunrendszert.

Koktél a jobb ellenálló képességért: naponta igyunk friss zöldségekből és gyümölcsökből facsart, otthon elkészített levet: ehhez 3 sárgarépa, 1 narancs, 1 alma és 1/2 fej cékla szükséges.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Masszázs

Masszázs

111

lap tetejére