2013. október 31., csütörtök

VÍRUSFERTŐZÉSEK - Betegség-gyógyítás

-Betegségek és gyógyításuk-

A levegőből a légutakba jutó vírusok
-influenzavírus
-himlővírus
-kanyaróvírus
-herpeszvírus

Teafa
A vírusok a legkisebb ismert mikroorganizmusok: ezerszer kisebbek a baktériumoknál. A tudósok már több ezer vírusfajtát fedeztek fel, ezek közül legalább 400 okozhat az embernél betegséget. Bár a vírusok sokféle alakúak és méretűek, valójában csak fehérjeburokból és az ebben található nukleinsav-lánsok (DNX, RNS) formájában tárolt örökítőanyagból állnak. A fejlettebb mikrobáktól eltérően a vírusok nem tudnak más szevezetek élő sejtjei nélkül szaporodni.
A vírus örökítőanyaga behatol a gazdasejtbe, és megváltoztatja annak anyagcseréjét, hogy a sejt a vírus örökítőanyagát is reprodukálja.
A vírusok fehéjeburokban hagyják el a sejtet, hogy újabb sejteket támadhassanak meg. A vírusok legyőzése nagyon nehéz, hiszen nem lehet őket megsemmisíteni anélkül, hogy ne károsítanánk a gazdasejteket. Természetes gyógymódok alkalmazásával azonban kíméletesen pusztíthatjuk el a vírusokat, és erősíthetjük az immunrendzerünket is, hogy megelőzzük a további fertőzéseket. Különösen fontos ez az őszi - téli időszakban, hogy elkerüljük a megfázást és az influenzát.VÍRUSOK ELLEN TEAFAOLAJ


Teafa illóolaj 100%-
mannaszappan.hu
A teafaolaj hatásosan segíti a vírusos fertőzések gyógyítását: úgy pusztatja el a mikroorganizmusokat, különösen a vírusokat, hogya gazdasejteket nem károsítja. Elég naponta 5 csepp teafaolajat fogasztani. Az olajat használhatjuk aromalámpában is, vagy forró fürdőt készíthetünk belőle, 10 csepp olajat téve a fürdővízbe.

Mit tehetünk: A vírusok cseppfertőzés útján jutnak be a légutakba - ezt nehéz megelőzni, de fel lehet rá készülni. Erősítsük meg az immunrendszerünket: tartózkodjunk sokat a friss levegőn, illetve vegyünk váltogatott hideg-meleg vizes fürdőt. A betegség lefolyását jótékonyan befolyásolják a vitaminok, valamint a fokhagymában és a vöröshagymában megtalálható gyógyhatású anyagok.

A C-vitamin segít megelőzni a fertőzést
Az acerola cseresznye, a homoktövis, a grapefruit, a narancs, valamint a feketebodza-lé és a savanyúkáposzta-lé természetes C-vitamin-tartalma is magas. Egy felnőtt embernek napont 75 mg C-vitaminra van szüksége. A természetes C-vitamin kedvezőbb hatású, mint a C-vitamin-tabletta.

A gyógytea mint elsősegély - Már az első fertőzéses tünetek megjelenséekor készítsünk főzetet fele-fele arányban a fekete bodza és a hársfa virágaiból. Igyunk két nagy bögrével, és feküdjünk ágyba. Az izzadás serkenti az ellenálló képességet és felgyorsítja a káros baktériumok pusztulását.

A propoliszcseppek erősítik az ellenálló képességet - A propolisz megvédi a méheket a betegségektől. Ezt a gyantához hasonló anyagot a méhek különféle növényekből nyerik. A propolisz antiszeptikus összetevőket tartalmaz, erősíti a szervezet ellenálló képességét és enyhíti a gyulladást. Tegyünk 10-20 csepp propolisztinktúrát egy szelet kenyérre, és lassan rágjuk el.

ÉRDEMES TUDNI - Meleg lábfürdőhöz adjunk 1-2 evőkanál őrölt mustármagot. A széttört mustármagban lévő illóolajok serkentő hatásúak és javítják a vérellátást. Kb. 10 perc után krémezzük be a lábfejünket, és húzzunk pamutzoknit. A lábfürdő aktivizálja szervezet védekezését.

A láz természetes gyógyító

-Ne csillapítsuk a lázat
A láz a szervezet hatásos védekező mechanizmusa. A hőmérséklet emelkedése felgyorsítja a védekező folyamatokat, és ártalmatlanná teszi a hőmérsékletre érzékyen vírusokat. Ezért nem kell azonnal lenyomni a lázat, de ha legkésőbb három nap múlva nem múlt el, forduljunk orvoshoz. Ha a testhőmérsékletünk meghaladja a 39°C-ot, csak akkor szükséges csillapítani a lázat a bokára csavart hidegvizes borogatásal. Mivel a láz kiszárítja a beleket, a természetgyógyászat a betegség kialakulásától kezdve ajánlja a lenmagnyák, illetve a vízbe áztatott aszalt szilvából készült nyák fogyasztását.

-Kétfokozatú láz
A vírusos megbetegedéseknek általában tipikus tüneteik vannak: láz, fejfájás, kar- és lábfájdalom, rossz közérzet, esetleg szédülés. A hőmérséklet váltakozása is jellemző. A kezdeti magas láz hamar visszaesik, később azonban megint emelkedik, hogy elpusztítsa a még eleven vírusokat. Hagyjunk magunknak időt a gyógyulásra, mert ha ebben az állapotban megerőltetjük magunkat, azzal ártunk a szívünknek.

-Ellenálló képesség
A szervezet immunrendszere "emlékszik" azokra a vírusokra, amelyekkel mártalálkozott. Ezért általában ellenállók vagyunk az olyan vírusfertőzésekkel szemben, amelyekkel már találkoztunk. Némelyik vírus nagyon gyorsan képes átalakulni: megváltoztatja az alakját, és ezzel megkönnyíti a következő fertőzést. Az influenza elleni védőoltások ezért csak ideiglenes védelmet nyújtanak.

-Könnyű diéta
A vírus fertőzésre a szervezet általában étvágycsökkenéssel reagál. Így takarítja meg a betegség leküzdéséhez szükséges energiát, ahelyett, hogy emésztésre fordítaná. Segítsük a védekezést azzal, hogy könnyű diétát tartunk, és fehérjeszegény ételeket eszünk. Igyunk sok teát és - lehetőleg frissen facsart - gyümölcslevet.

-Természetes gyógyszer
A gyógyszertárban is kapható grapefruitmag-kivonat segít a vírusok elleni küzdelemben. A betegség idején adjunk naponta kétszer 8 cseppet egy pohár vízbe, és kis kortyokban fogyasszuk el.
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Masszázs

Masszázs

111

lap tetejére