2013. október 26., szombat

Jobb megelőzni, mint gyógyítani! - Betegség-gyógyítás

-Betegség és gyógyítás-

"Jobb megelőzni, mint gyógyítani!"
Mindenki ismeri, kevesen tartják be ezt az alapszabályt. Sok ember elvárja a testétől, hogy működjék, hogy szinte határtalan terhelést is tűrjön, hogy öngyógyító erői meg ne csappanjanak.


Aki ilyen önámításnak enged, az veszélyesen él. Testünk ugyanis megkívánja az ápolást, a gondoskodást, a kiadós edzést és a frissítő pihenést. Egészségünkkel rablógazdálkodást űzni büntetlenül nem lehet.
Persze, az okos gondoskodás hatását igazolni nem éppen könnyű feladat. Ha például valakit a szokványos tavaszi nátha elkerül, rámondják: szerencsésen megúszta. Arra csak kevesen gondolnak, hogy a szervezete megfelelő felkészítésével a fertőzés megelőzésének köszönheti szerencséjét. Feltételezem: sokan vélekednek úgy, mi végre fogjanak hozzá -tegyük fel - egy fagyöngykúrához, ha a vérkeringésük amúgyis zavartalan.
Nos, többet én sem tehetek, mint hogy javasoljam az értelmes megelőzést. Mindenkinek magának kell eldöntenie, mennyit ér a saját egészsége. Az Úristen kétségkívül megadta a lehetőséget egészségünk, jó közézetünk fenntartására, csak annyi kis munkát kíván, amennyivel élünk az általa nyújtott lehetőségekkel.

A test edzése
Az általános jó közérzethez és egészséghez elengedhetetlen a fürdőzés fényben, levegőn, vízben. Ilyenképpen edződik a szervezet és kevésbé válhat a betegségek áldozatává. Különösen fontos szerephez jut a hideg víz, élénkíti a szíműködést, a vérkeringést és a bőr vérellátását. Néhány szabályt azonban tamácsos betartani. A test legyen meleg, mielőtt a hideg víz éri. Legjobb, ha a meleg ágyból kiszállva állunk a hidegvizes zuhany alá. Este sétával vagy megfelelő tornagyakorlattal melegítsük fel magunkat. A fürdőszoba mindig kellő hőfokú legyen, az ablakot pedig tartsuk zárva, hogy huzat ne keletkezzék. A hidegvizes lemosás után a testnek hamar fel kell melegednie. A legcélszerűbb, ha zuhanyzás után visszabújunk a meleg ágyba.
Az edzést sem szabad túlzásba vinni, mert akkor a test könnyen hozzászokik az ingerekhez, s nem reagál rájuk kellőképpen. Vagyis: nem szabad folyamatosan és együttesen valamennyi módszert alkalmazni, váltogatva sokkal hatásosabbak.

Forrás: Maria Treben - Gyógyfűves Éden

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Masszázs

Masszázs

111

lap tetejére