2013. szeptember 11., szerda

BELLADONNA - Nadragulya

Bízonyítottan hatásos köszvény, gyomorrontás, bélgörcs, agyhártyagyulladás, nőgyógyászati panaszok, mérgezés, gyulladásokhoz társuló láz, fejfájás, alvászavarok, asztma, idegfájdalom és hallucináció esetén.

A homeopátiás szerek közül az egyik legfontosabb a belladonna. Erőteljesen nyugtató hatást gyakorol a szívre, a tüdőre, az erekre, az agyra és az idegrendszerre.

A nadragulya erősen mérgező növény. Meggyre emlékeztető, édes-savanykás gyümölcsének elfogyasztása súlyos mérgezést okoz, mely a kialakuló légzőszervi bénulás következtében halálhoz vezethet.
Legmérgezőbb vegyülete a gyógyszeriparban jelentős szerepet játszó atropin. Az említett hatóanyag megtalálható kis mennyiségben különféle szívgyógyszerekben. Felhasználják emellett görcsoldó és pupillatágításra szolgáló készítményekben is. Homeopátiás célokra a nadragulya minden részét gyűjtik és hasznosítják. A feldolgozott növényből széles körben alkalmazott gyógyhatású készítményt állítanak elő, melyet főként életmentő eljárások során használnak.
Belladonnával ezért szinte bármilyen panasz kezelhető: segítséget nyújt influenza, influenzaszerű fertőzések, köhögőrohamok, szúró fájdalom és akut agyi érkatasztrófa (stroke) esetén.

A BELLADONNA TÍPUS

Erős és energiától duzzadó ember, akit kiemelkedő intelligencia jellemez. A betegségek hirtelen és erős intenzitással érik el. Megfelelő kezelés esetén a panaszok ugyanolyan gyorsan múlnak, mint ahogyan jelentkeztek. Sajátos jellemzői a kipirosodott arc és a fénylő bőr.

ÖN BELLADONNA TÍPUS?

Jellemzők Önre a következő állítások?

-Félelem és állandó nyugtalanság gyötri.
-Forróság önti el az arcát, mely hajlamos erősen kipirosodni.
-Lüktetést érez a fejében.
-Ideges és lobbanékony.
-Nyugtalanul alszik, rémálmok gyötrik.
-A feje forró, a keze és a lába hideg.

Ha a fenti meghatározásokból háromnál több igaz önre, akkor a továbbiakban sok hasznos tudnivalót talál az egészségével és a közérzetével kapcsolatban.

Gyógyító hatás: A Belladonna nyugtató hatást gyakorol a központi idegrendszerre, az agyhártyára, a felső légutakra és az emésztőrendszerre. Hatékony segítség szorongásos állapotok, nyugtalanság és álmatlanság kezelésére, valamint spontán fény-, tapintás- és nyomásérzékenység kialakulása esetén.

Alkalmazás - A Belladonna eredményesen alkalmazható lázzal járó akut megbetegedések esetén, melyek kezdeti tünetei a hidegrázás, az erős izzadás és az arc kipirosodása. Ugyancsak hatásos fül-, fej- és torokfájás, torokmandula-gyulladás, erős nyugtalanság vagy hallucinációk esetén.

A szer előállítása - A nadragulya leveleit, gyökerét és termését felaprítják, és alkoholba keverik - így készül az oldat. A Belladonna D1, D2 és D3 potenciában (hígításban) receptre kapható, D4 és D15 potencia közötti formában azonban recept nélkül is beszerezhető.

Segítség idegfájdalomra - A Belladonna csillapítja azt a fajta idegfájdalmat, amely rohamszerűen kezdődik, majd hirtelen abbamarad. Jellegzetes tünete az izmokban ézett erőteljes, húzó vagy szúró, lüktető fájdalom, amely vándorol a testben. Bőrpír és ízületi gyulladás is társulhat hozzá.

A KÜLSŐ TÉNYEZŐK SZEREPE

Ahhoz, hogy az ember biztos lehessen benne: megfelelő szer számára a nadragulya, a homeopatának tudnia kell, hogy az alábbiak szerint változnak-e a tünetek:

Javulás:

-pihenés
-meleg
-csend
-nyugalom

Romlás
-fény és hideg
-zaj, hangok
-érintés
-huzat

TÜNETEK

Általános panszok

-kínzó szorongás
-zajjal és fénnyel, különösen villódzó fénnyel szembeni érzékenység
-állandó álmossághoz társuló álmatlanság
-rémálmok és tudatzavar
-érintés iránti érzékenység

Fej

-szájszárazság és az ízérzékelés elvesztése
-gyulladt nyálkahártya
-beszédproblémák
-véres orrváladék
-túlérzékenység a fej környékén
-vértolulás következtében fellépő forróság a fejben

Szem

-kitágult pupillák
-száraz, kivörösödött kötőhártyafényérzékenység
-lüktető fájdalom a szem mögött

Bőr

-égő, fénylő bőr
-fájdalmas kelések
-fekélyek és szemölcsök

Végtagok

-hidegérzet a kezekben és al ábakban
-fájdalom a felkarmban és a combokban
-szaggató fájdalom a vállban, isiász (faridegzsába)
-izületi gyulladás
-izomgörcs és bénulásérzésNincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Masszázs

Masszázs

111

lap tetejére